dimarts, 24 de febrer de 2015

Paperets a volar


Hui tiraré uns paperets del munt desordenat i segurament polsós que m'ompli un lateral de la taula. En un vaig anotar, d'una banda, flèquic, [χęms] (hands), quicol; per un altre cantó, «el qui juga al bot, paga de la butxaca»; pals (semalers; rugbi), «fer rosegar les mastegueres», Perpinyà; trebanqueta 'traveta', web de Caçadors de Paraules.

En un altre retall, tret del diari, del 3 de març del 2007, València té 5,3 metres quadrats de superfície verda per habitant, enfront de Sevilla, que en té 16,3; Còrdova, 6,0; o Barcelona, 8,9.

El penúltim retall (09.03.2007) diu que Espanya estava per baix de la mitjana europea en consum d'energies renovables: 6,0/6,3, respectivament. Hi destacaven Letònia, 40,0; Suècia, 29,6; fins i tot Portugal, 12,8.

Finalment, un últim quadre del diari, del 21 de març del 2007, arreplega diverses versions de la vestimenta que la violència masclista ha fet obligatòria per a les dones en alguns llocs: hijab, burca, nicab, xaila i xador. Aclarint si les transcripcions o les paraules són correctes, tope amb paraules relacionades amb eixa moda: dupatta, al-amira, khimar, abaia.

I amb tot això no sé si es pot fer res de trellat, excepte acumular paperets, que a voltes ja és prou i massa.
Publica un comentari a l'entrada