divendres, 28 de març del 2008

El Diari de Sessions número 26 ha aparegut

DS 26/2008
Fent altres coses, me s'havia despistat ja l'assumpte del Diari de Sessions (el número 26 de l'any 2008) que volien censurar a les Corts. La censura no ha anat finalment avant i podem consultar tant el vídeo (cap al punt 01:45:35, quan Albiol comenta la situació d'Hernández Mateo), com el document (html | o en pdf, des del web de les Corts).

Hem estat de sort i a pesar del que Maluenda Verdú i la presidenta, María Milagrosa Martínez Navarro, pretenien, ni Hernández Mateo ha volgut retirar l'insult a Albiol, ni Albiol Guzmán ha volgut que li esmenaren les paraules sobre Hernández Mateo. Poca transparència n'hi ha en la vida pública valenciana i només faltava que anaren mutilant transcripcions, esborrant cintes, maquillant fotos i altres modificacions interessades dels fets, que són coses que pertanyen a l'art o a la dictadura i no haurien de ser un recurs de la política democràtica. En este tipus de societat, els ciutadans hauríem de tindre la consideració d'adults i, per tant, la responsabilitat i el plaer de saber, d'exigir, de jutjar i de decidir.

Tancaré l'anotació deixant constància del que diu en El País (27.03.2008) Joan Subirats («Poder i bon govern»):

«Bon govern», per tant, és el reconeiximent que els poders públics no poden canviar les coses ells a soles. «Bon govern» implica reconéixer que per a que es facen coses no servix només la jerarquia i l'autoritat, sinó també la deliberació, la participació social i l'acord social. Com més reforcem la capacitat social i ciutadana d'exigir transparència i de retre comptes, millor funcionarà tot. En definitiva, «bon govern» implica modèstia i voluntat d'aprenentatge col·lectiu.

1 comentari:

  1. He afegit el fragment de Joan Subirats més tard —puga ser que a deshora— perquè crec que quadrava perfectament amb tot l'esdeveniment de l'hemicicle i del funcionament de les Corts.

    ResponElimina