dijous, 8 de febrer del 2024

Evolució discreta

Comprovant la validesa de les regles ortogràfiques del 2017 o del 2021 de l'Institut d'Estudis Catalans m'adone que l'última revisió de l'estiu del 2021 pot no ser realment l'última, sinó que poden haver anat afegint modificacions. El cas és que avisen un poc d'aquella manera en el web on tenen penjada l'ortografia: 🔗

Actualitzacions

D’ençà de la publicació de l'Ortografia catalana de l’iec, el juny de 2017, la Secció Filològica ha aprovat modificacions al text de l’obra. A mesura que s’aproven, aquestes modificacions s’incorporen al text de l'oiec consultable en línia.

És a dir, que cal estar atents, perquè sempre hi ha la possibilitat de topar amb casos dubtosos que no es resolguen d'acord amb la regla general, sinó que «requerixquen» creativitat per a proposar excepcions que compliquen l'aplicació de les regles i devaluen les regles generals. Em cou això que a les excepcions tradicionals «la una, la ira i la host» hagen afegit sense raonar «L'Haia > La Haia». Delirant (¿per a quan de l'Iran > del Iran?).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada