dilluns, 21 de juliol de 2014

Só depende de nós

Cal llegir les coses que s'escriuen pel món més enllà del nostre país i de la nostra llengua. És ben interessant, perquè et permet una perspectiva més general del que som les persones i el concepte d'humanitat que tenim es fonamenta més i millor que amb el repàs permanent dels problemes i el coneixement locals. Posem per cas el Brasil, ara que han patit allà també la plaga dels grans esdeveniments —falsificació desafortunada del que haurien de ser els projectes socials d'abast general—, podem alleujar el que pensem sobre el nostre país quan llegim (Priscila Silva, Medium.com):
E ele, pessoa politizada e, portanto, ciente do «beco sem saída» que é o nosso país, nem vai se dar ao trabalho de pensar sobre o assunto (e muito menos fazer algo a respeito), uma vez que essa nação é feita de pessoas naturalmente incompetentes e políticos naturalmente corruptos. Confere? Não confere. Na verdade, cidadão politizado, o problema, neste cenário, não é o Brasil. É você.
Compte, també es fa servir la mateixa generalització al revés, en lloc de fer servir el menyspreu es pot fer servir la lloança gratuïta i sense límits, i es fa més encara barrejada amb l'orgull ferit contra els qui tracten d'exposar els problemes i de proposar solucions. Tal com clou l'article, i per mal que mos sàpia a voltes: «Se “isso” é mesmo o Brasil, a mudança só depende de nós.»
Publica un comentari a l'entrada