dimecres, 21 d’agost del 2013

Extermini natural

Ja estava el lobby nuclear recuperant l'alé i la perspectiva exhibicionista i mos arriben noves ben negatives de la continuació del desastre de Fukushima, l'aigua contaminada arribarà al mar si s'encanten un poc els «tècnics» estressats, els xiquets amb càncer de tiroides i d'ací a poc els calamars gegants apareixeran pasturant per les muntanyes, les del Japó, les de Gibraltar i també pel Montgó, segur.

No es tracta de si és natural o deixa de ser-ho. Al cap a i la fi, si els humans formem part de la natura i això ho fem els humans, és inevitable que tot això també siga natural, que la natura en té bona cosa de fenòmens que són un desastre per als humans. El cas és que no calia que els humans n'afegiren més encara a la llista de la devastació.

Tot és inevitablement «natural», però no sempre és positiu per al bé comú. I eixa distinció complementària mos l'han feta oblidar després de tants anys torejant-mos amb retòrica interessada sobre la civilització, el progrés i la «victòria» humana sobre les limitacions naturals. Una «victòria» que extermina éssers humans, és natural, però crec que no tots ho considerem bo. No tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada