dimarts, 18 de setembre del 2012
L'origen dels problemes
No s'arribarà a cap consens, però hi ha una majoria que entén que els polítics són el problema. Ara bé, com que els polítics haurien de ser el reflex de la societat, és segur que hi ha algun mecanisme polític que funciona ben malament i que fa que els partits polítics no funcionen en benefici de la societat sinó que són instruments per a beneficiar-se'n.
Fa uns quants anys que treballe en l'administració pública valenciana i, pel que he vist, la incompetència i la ineficàcia d'alguns funcionaris o d'alguns serveis de l'administració, estan directament relacionats amb les decisions, indecisions i deliris dels càrrecs públics i de les persones que ocupen els llocs eventuals o de lliure designació que formen part del seguici dels polítics.
No són precisament els suposats «privilegis» funcionarials els que fan que la funció pública siga un niu d'opacitat, malbaratament i menyspreu de la seua funció social. Es malbaraten diners en un restaurant de luxe buit en les Corts, en cotxes oficials, en sous polítics sense mesura, en aparcaments innecessaris, en actes protocol·laris i publicitat institucional sense cap utilitat, en comissions parlamentàries que no es convoquen i un llarg etcètera de diners perduts. Doncs, res de tot això depén de la decisió de cap funcionari ni està sotmés a la fiscalització pública, sinó que tot és fruit de l'ascens a l'Olimp «democràtic» que és el control polític (i partidista, si convé) d'una institució pública.
Tot això té molt a vore amb la inexistent democràcia interna dels partits polítics, amb les llistes electorals tancades, amb l'opacitat de l'administració, amb la prohibició de la intervenció ciutadana en la gestió pública i, sobretot, amb la irresponsabilitat dels polítics que cria eixe sistema.
Marcadors:
corrupció,
Corts,
democràcia,
funcionaris,
polítics
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada