Hui, dia de Sant Jordi, programació festiva en TV3 sobre la lectura. El llibre que m'he firat jo no apareixia entre els més venuts:Frauen, die lesen, sind gefährlich (Les dones que lligen són perilloses)1 de Stefan Bollmann. No el tenien en català a la llibreria París-València, així que l'he comprat en espanyol. Una preciositat interessant, i a més del 10 % de descompte, m'han regalat la rosa, que fea molt bona olor.
Parlant de plantes, fa poc, el PP de la ciutat de València —i Rita Barberá al davant— esbombava que hi havia no sé quants milers d'arbres a la ciutat. Estes falles passades, la falla de la plaça de l'Àngel ja va donar una bona mostra de la situació del que denominaven «ecoparc del Carme», i cada dia comprovem en cada cantó l'amuntegament de trastos i runa amb que ens obsequia la gestió municipal.
Per això convé ara comprovar les dades reals sobre zones verdes i la situació de dos grans ciutats valencians. Aixina, quan vejam com posen grans testos d'obra amb plantes esquifides al llarg dels carrers, amb els quals pretenen impedir que els cotxes aparquen damunt de les voreres però que es convertixen en un cadafal insalvable conjuntament amb cotxes i motos, sabrem quina mena de gestió de la natura, de la salut i de la mobilitat té el PP per al centre de València.
Pel que fa a altres temes habituals, el Flock m'ha semblat una mica limitat —no hi he trobat l'ordre blockquote— ni m'ha deixat agafar les adreces del Firefox —insistix a buscar en el safari—. En música, m'ha semblat que el grup VerdCel tenen, per començar, una pronúncia acceptable —si no ens afecta massa el ieisme ocasional—, sense les bledors innecessàries amb què ens agredixen les orelles massa sovint.
S'acosta la commemoració de la desfeta d'Almansa, fa ja tres-cents anys, que possiblement coincidirà amb el tancament de les emissions de TV3 al País Valencià, a càrrec esta vegada, per descomptat, dels dirigents del PP valencià.
Certament, la cosa és infame, sobretot quan el portaveu del Consell, Vicente Rambla, exigix un esforç «en la línia dels informatius» per a que no esmenten més la denominació País Valencià» (El País, 21.04.2007). Es deu pensar el portaveu que està parlant de TV3, però el que veiem és que deixa ben clara la concepció «predemocràtica» —franquisme mal curat?— del que són els mitjans de comunicació públics, sotmesos a la censura i convertits en transmissors de propaganda i de la ideologia partidista.
Quant al DIEC2 [Multicerca (9)], en parlarem més avant, però deixem constància que l'entrada de la preposició entre anava numerada en la primera edició, i ara, en lloc de xifres, té les accepcions separades amb lletres. Trobe que a ca n'IEC li han trobat gustet a les substitucions automàtiques que fan els processadors de textos, cosa que els ha dut algun problemeta també en altres documents. Cosa de les presses, deu ser.
Nota 1: Pel que sembla, en alemany hi ha dos comes que enclouen el fragment die lesen, però sense cap matís d'incís i, per tant, tal com han fet en la traducció al francés, no cal fragmentar en les llengües romàniques la forma més habitual de l'oració.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada