dilluns, 23 de novembre del 2015

Per a tots, sense quasi tots

Malauradament la notícia no és com han pensat que, finalment, la funció pública complixca el requisit lingüístic en les altres llengües estatals. La notícia que oferixen els sindicals ugt, ccoo i csif continua sent que estan disposats a negar a la possibilitat que les persones que pretenen formar part de l'administració pública complixquen requisits de competència. Trobe que encara no han explicat mai del tot —és a dir, raonadament i racionalment— per què no els destorba el requisit de competència en castellà i sí en qualsevol altra llengua.

L'altre dia el diari (El País,19.11.2015) donava una altra notícia sobre un concurs ministerial adreçat als alumnes de primària i secundària, és a dir, la formació dels futurs adults que hauran mamat el valor dels drets lingüístics: «El concurs es denomina Una Constitució per a tots, encara que només permet que s'hi envien texts en una de les quatre llengües cooficials, el castellà.» Per a tots, sense els que no són ningú.

2 comentaris:

  1. A més castellà per collons, més nacionalismes, a més imposició més resistència; no saben això, aquesta màxima, que si Déu vol, algun partit redreçarà, si no els canons i tornem a començar, si comencem.

    Vicent

    ResponElimina
  2. La redreçarà qui entenga que les llengües són una característica que cal gestionar i no un problema que cal eliminar. S'haurà de vore.

    ResponElimina