dijous, 26 de setembre de 2013

Democràcia abonyegada

M'adone que Okunishi Masaru continua empresonat (i ja fa més de cinquanta anys) al Japó esperant l'execució de la seua condemna a mort o, simplement, la mort, tal com insinua Death Penalty News (27.07.2013). Un símptoma més d'eixa crisi democràtica de què parla hui el diari El País:

França amenaça amb expulsar els gitanos que viuen al seu territori. Els neonazis assassinen a Grècia. Croàcia maniobra per a salvar un criminal de l'extradició i a Espanya la corrupció recorre totes les institucions.
Ací mateix, en les Corts, el Partit Popular no tan sols rebutja en la mesa algunes proposicions de l'oposició, a més, el vicepresident primer, Font de Mora Turón, talla les intervencions que fan menció de la no-admissió d'eixos proposicions durant el ple, amb l'excusa que no han estat admeses a debat. No tan sols no es debaten, sinó que pretén que els diputats ni tan sols les esmenten. És a dir, Font de Mora Turón no tan sols dirigix el debat, sinó que pretén dictar les intervencions. Ara hauria de vindre Celia Villalobos, diputada del pp (i actualment vicepresidenta) del parlament espanyol, a explicar-li quatre coses, tal com fea fa uns anys —ho vam vore anit en El Intermedio— pels corredors d'allà, parlant del president socialista de la cambra José Bono:
Lo que no es de recibo es que la mayoría decida lo que nosotros tenemos que poner en una comparecencia. Es que ya lo que nos faltaba con este demócrata de... Es lo más fascista que he visto de presidente.
¡Feixista!, diu. En saben molt, d'això.
Publica un comentari a l'entrada