dijous, 27 de setembre del 2018

Pardalets per Dénia

Passem per la llibreria Públics de Dénia, que crec que és l'única llibreria que queda a la ciutat, i vegem que té bona cosa de material interessant, inclosa una secció de còmics respectable (no en valencià, com era previsible).

Tope amb un llibret de la Falla Port & Rotes amb una corba marina reposant davant agones grosses que parla dels ocells de la contornada. Trobe que ela autors, Joan Sala i Itzíar Colodro, han fet una faena molt interessant, perquè han combinat bones fotos i dades rellevants de cada exemplar amb les denominacions que supose que són més comunes en la zona.

Les que més m'han sorprés són xacna, xacna d'esbarzer i xacnot, que no havia sentit mai i que trobe que no apareixen en el diccionari acadèmic, què sí que recull la busquereta capnegra, la busquereta cuallarga i el retoret.

Tenien unes quantes publicacions més amb i sense ISBN que costarien molt de localitzar en xarxa. Eixa és una de les gràcies i dels valors de les llibreries arrelades en la cultura i els interessos científics i literaris de cada poble. Fan un servei inestimable a la societat, i també als visitants ocasionals com mosatros, pretenciosament interessats per descobrir els senyals de l'univers peculiar de cada raconet que visitem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada