dimarts, 30 de setembre del 2014

Ostensible

Continue trobant papers en la neteja dels arxius. Veig que David Serra Cervera, secretari autonòmic de cultura i política lingüística (2004), enviava el cd del Salt 3.0 amb una carta on podíem llegir:

L'àmplia difusió i l'acceptació generalitzada per la societat d'este programa, creat el 1998, i amb quatre versions ja editades, ha permés que s'incremente ostensiblement la presència de la nostra llengua en la societat valenciana.

La qualificació d'«ostensible» hauria d'implicar que l'increment es pot mostrar, és a dir, que s'hauria de poder demostrar amb dades. Malauradament, David Serra només tenia interés propagandístic en la carta, ja que les estadístiques —per cert, la Generalitat ha deixat de publicar-ne— permeten afirmar precisament que no hi ha cap increment «ostensible» de l'ús del valencià, ni en 2004 ni ara. Deu estar trist David Serra per la poca presència actual del valencià en la societat, però més encara per la seua imputació en el cas Gürtel —no sé si els corruptors i els corruptes feen servir molt el Salt per al seus negocis truculents, que això sí que és «ostensible».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada