dilluns, 28 de gener de 2008

Impol·luts i inútils

Lateral est de la porta dels Serrans de València
La vida passa i les lectures s'acumulen i s'empolseguen, fins i tot els tèrmits i les teranyines tenen més tracte amb la lletra impresa i enquadernada. Profit que els faça.

Estic embolicat amb la conversió dels divx per a l'Ipod i no hi ha mans, sempre hi ha alguna cosa que no funciona. Es veu que els vídeos i jo mantenim una incompatibilitat de caràcters, perquè mai he encertat la manera de gravar cd o dvd sense entrebancs. Com que he provat amb el Windows, esta vesprada ho intentaré amb el Mac, a vore si hi ha més sorteta. I tot per clavar-me Ran d'Akira Kurosawa en l'aparell.

Tinc Les Bienveillantes una mica arraconades. Amb això que no hi ha ses senyories, les faenes parlamentàries es reduïxen però les terminològiques i lingüístiques en general es multipliquen. més encara amb l'aportació del Termcat i els seus xml. Els informàtics em comenten que no és tan simple com jo voldria passar-los a un bloc (amb el format Word Press). He descobert, amb l'ajuda dels internautes —i de Jordi Enguídanos en particular— que la cosa tampoc no és tan complicada, però que caldrà calfar-se el cap.

Finalment, potser un dia faré un resum de les sessions del màster on col·labore. El més entretingut són les anades i vingudes entre aules a la facultat per tal de trobar un lloquet. Al capdavall, tot i que tracte de provocar la discussió sobre els automatismes i normativismes irreflexius que es desprenen de la lectura de molts manuals, ja ho hauríem de saber: si no fem res per l'ús real de la llengua, podem barallar-mos per un pronom fins a aconseguir un llenguatge juridicoadministratiu impol·lut i perfectament inútil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada