divendres, 25 de maig del 2007

Les eleccions imminents i els valors socials

Palau de la Generalitat a València
Doncs, sí, hui acabe de martiritzar Takse amb la reflexió que la diferència entre una víctima i un botxí és, molt sovint, l'ocasió. Els principis, els valors ètics i morals, les virtuts teologals i tota la resta de conceptualitzacions dels impulsos socials, encara no han acabat d'assentar-se —i és lògic— en l'estructura profunda del pensament humà. I dic que és lògic si pensem en què invertim els beneficis econòmics d'una societat occidental en desenvolupament i depredació dels recursos naturals.

En eixe sentit, i per una vegada, crec que tenint en compte la cita de diumenge, puc permetre'm l'«ocasió» de denunciar els botxins valencians del PP que ens han governat fins ara (amb l'ajuda d'un pamflet d'EUPV):


Seriosament creus que el País Valencià està avançant? que no serveix de res votar? que tots els polítics són iguals? Aquí tens alguns exemples que et poden fer canviar d'opinió:

Accident del metro de la línia 1: 43 morts

—La Comissió Especial d'Estudi de la Situació de la Sequera de les Corts Valencianes es va constituir el 28 de març del 2006 i es va tancar el 5 de febrer del 2007 (quasi un any després). La comissió sobre l'accident del metro en què van morir 43 persones es va tancar als 18 dies de la seua constitució, en ple mes d'agost, amb només quatre dies de
treball efectiu.

—La balisa que hauria evitat l'accident, el més greu en l'història del metro a Europa, costa 3.000 euros. El cànon per a celebrar la Copa de l'Amèrica a València ha costat 90 milions d'euros (en número redons, 15.000 milions de pessetes).

Sanitat
El PP ha promès en el seu programa electoral 13 nous hospitals. Aquesta és la realitat:

—Bona part dels hospitals promesos corresponen a plans anteriors que encara no s'han desenvolupat, com el pla d'Infraestructures Sanitàries (2003) o el programa Construint Salut (2005).

—La Comunitat Valenciana és la comunitat autònoma amb menor assignació de gasto per capita a Sanitat: 1.058,68 euros per habitant. La mitjana se situa en 1.170,39 euros. La comunitat amb major gasto per capita és La Rioja: 1.525,57 euros. (Font: Dades comparatives del Ministeri de Sanitat per als pressupostos de 2007). Levante-EMV, 20 de gener de 2007, pàgina 20.

—La Comunitat Valenciana és la comunitat amb menor nombre de llits per cada mil habitants: 2,71. La que tenir millor ràtio és Catalunya (4,52 llits). (Font: Catàleg Nacional d'Hospitals de l'Institut Nacional d'Estadística. Levante-EMV 20 de gener, pàgina 20.

Educació
El PP ha promès en el seu programa electoral llibres gratis per als escolars. Aquesta és la realitat:

—La promesa no és nova. Ja va ser realitzada en les anteriors eleccions.

—Entre 1995, any en què el PP va arribar a la Generalitat, i 2003, els barracons als col·legis es van incrementar en un 4.000 %. El gasto d'aquestes instal·lacions va passar de 360.000 a 14.700.000 durant aqueix període. (Levante-EMV, 30 de gener del 2005). Actualment, el País Valencià és la comunitat que té més barracons escolars de tota Espanya, uns 800 (Levante-EMV, 4 de maig de 200).

—El 80 % dels centres que proposava el programa Creaescola de 1997 no s'han construït.

Habitatge
El PP ha promès en el seu programa impulsar 140.000 actuacions en matèria d'habitatge amb qualsevol tipus de protecció pública.

—La CV té inscrits en el cadastre 4.170.000 immobles, la qual cosa suposa un immoble per cada habitant. A la província de València, la quantitat ascendeix a 1.970.000. (Font: Cadastre de la Comunitat Valenciana, dades de 2006.Levante-EMV: 3 d'abril del 2007, pàgina 36).

—A pesar d'aqueixa gran quantitat d'habitatges protegits,les de protecció oficial han experimentat un descens notable en els últims anys. Entre 1999 i 2006, el percentatge d'habitatge protegit va passar de representar el 28,4 % al 6,9 % de les construccions iniciades. (Font: estudi del Grup i, presentat per l'Associació de Promotors i Agents Urbanitzadors de València. Levante-EMV: 10 de maig del 2007).

Corrupció

—El PP porta en les seues llistes a diversos imputats en diversos delictes relacionats amb la corrupció: Carlos Fabra, president de la Diputació de Castelló; Luis Díaz Alperi, alcalde d'Alacant; José Vicente Hernández Mateo, alcalde de Torrevella. La investigació judicial ha revelat que Fabra va cobrar quasi un milió d'euros per assessories privades entre els anys 2000 i 2004, mentre era president de la Diputació de Castelló. Durant aqueixos anys, la declaració de la renda li va eixir a tornar. El president Camps ha recolzat públicament a tots aquests càrrecs imputats en nombroses ocasions. Divendres passat, el portaveu del Consell, Vicente Rambla, va elogiar la «trajectòria política impecable» de Fabra.

Diumenge que ve 27 de maig se celebren eleccions. Els sondejos pronostiquen uns resultats ajustats, tant en les eleccions a Corts Valencianes com en els principals ajuntaments de la Comunitat Valenciana. En aquesta situació, cada vot és important.

El teu vot és important perquè el TEU VOT SUMA.

Aquest diumenge, vota COMPROMÍS PEL PAÍS VALENCIÀ!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada