dimecres, 5 d’octubre del 2016

Fem-ho complicat

Envie missatges en botelles digitals a la Secció Filològica de l'iec. Em sembla molt bé que es facen reformes en l'ortografia amb la intenció de facilitar l'aprenentatge, que pareix que és el volien. Ara, trobe que haurien de comprovar que estan fent això, perquè en cada un dels toquets que li han pegat en el guionet i els diacrítics, pareix que hagen estat pensant simplement en canviar la decoració, però no en facilitar realment res.

¿Què facilitaria canviar a «ex-director general» deixant «exdirector» (quan no va seguit de cap «general, ocasional, provisional, interí»...) com fins ara? ¿Què facilita canviar un criteri concret, simple i clar per un bastant inútil «únicament en els casos lexicalitzats». ¿Per què resolen «arrítmia» però deixen «contrarellotge»?

Tot això és encara provisional. Doncs, de passada que s'ho pensen, que compartixquen els seus pensaments amb els acadèmics de l'avl, cosa que hauria de ser tan normal i senzill; per contra, sembla que els resulta un criteri difícil d'assimilar. Cada u aprén al seu ritme. Aixina anem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada