dimarts, 29 de setembre del 2015

Relats parlamentaris

Hi ha qui comenta que els polítics de l'esquerra espanyola (i l'estenen a l'europea) estaven mancats de relat, que no havien sabut trobar el relat que havien de contar als ciutadans. En canvi, diria que n'hi havien que tenien més aviat massa relat, fins i tot «cuento», que diuen alguns, massa «romanços», molta palla i poc forment, com si construir una societat fóra només embadalir amb falòrnies, com si fóra fer turisme per un país imaginari amb un guia més o menys ocurrent que et ven el relat que vols sentir. Ara que una carambola històrica mos ha permés ventilar la cambra, haurien de poder explicar comptes, despeses, propostes i resultats. I els romanços, a vore si els deixen per a fer nono. I no descarte que mos se tanquen els ulls, perquè Ciutadans amenaça de continuar recitant-mos històries de banderetes i castellets identitaris en l'aire.

2 comentaris:

  1. L'esquerra comença a tenir un "relat", la nova revolució, una que farà camí, que no meta, i ho saben els que han mamat Slavoj Zizek i l'esquerra freudiana.
    Per una altra banda Ciutadans és un partit que redundarà en el "Conflicte lingüístic espanyol" si no el sabem dirigir o aturar.

    Vicent

    ResponElimina
  2. Uf, si la cosa passa per la psicoanàlisi, s'ho haurien de fer mirar (per algú altre).
    Quant a Ciutadans, dubte que arriben a tant, però no estaria malament que mostraren als espanyols això de l'espanyolitat com a conflicte i no simplement com a imposició «natural».

    ResponElimina