Aprofite per a fer neteja de retalls de diari durant el matí. Arreplega els de l'apagada de l'rtvv, i mirant on els deixe trobe una carpeta amb retalls sobre l'avl i les fileres de mentires i destrellats que s'han dit en societat sobre la llengua i les «senyes d'identitat» de no sé quins valencians que sempre estan més pendents de no fer-se que de fer res de trellat.
I de rebot tope amb un article de Roberto Gargarella, «Economía, psicología y derecho» (El País, 19.10.2013) que glossava el Premi Nobel d'Economia que havia rebut aquell any Daniel Kahneman. L'article, llegit ara, concorda tant amb el que hem vixcut:
Les nostres eleccions, en última instància, són constituïdes «endògenament», depenen de les normes i pautes vigents als moment d'elegir. [...] En un marc on predomina la discriminació racial o sexual, les polítiques de «lliure mercat» van a tendir a reproduir més que a impedir aquell tipus de discriminacions. [...] En definitiva, mos diuen que, dins d'un context sexista, racista o classista, el mercat reforçarà o exacerbarà les (poc valuoses) pautes prevalents.
Això de rellegir l'actualitat d'aleshores dóna moltes pistes per a entendre l'ara mateix.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada