dimarts, 14 d’agost del 2007

La nació del valencià Calatrava

Una imatge dels budells valencians de Calatrava.
A voltes notem que la percepció sobre les llengües i les nacionalitats balla d'un lloc a un altre, tant en la nostra visió del món com en la visió que la resta del món té de mosatros (els valencians, vullc dir). Per exemple, l'arquitecte Santiago Calatrava pertany a allò que al segle xv dien «nació catalana», almenys segons he pogut llegir en el diari Le Figaro (04.08.2007):

Venise s'offre un nouveau pont


De notre correspondant à Rome RICHARD HEUZÉ. Publié le 04 août 2007
Imaginé par Santiago Calatrava, il passera au-dessus du Grand Canal l'an prochain.


SANTIAGO Calatrava, l'architecte catalan qui a réalisé, entre autres, le terminal de Lyon-Satolas, est honoré deux fois cet été en Italie : une première, à Rome, dans une belle exposition sur son oeuvre de designer, de sculpteur et de céramiste, au Musée des Écuries du Quirinal. Une seconde, à Venise, où le projet de passerelle aérienne qu'il avait conçu en 1996 voit le jour.


Com que és estiu, mos podem entretindre detectant els ressorgiments de la nostra nació... La que siga.

2 comentaris:

  1. Anònim10:55

    Davant això només puc dir: Ai, si Casp alçara el ca[s]p. Heus ací una frase seua que respon a eixe envit i que es publicarà -si Déu vol- d'ací a poquet en eixa Obra Completa magníficament maquetada:
    "En lo que acabe d’expondre, se que ya no hi ha res tan pur que mereixca el tractament de primitiu, perque resulta que soc espanyol. ¡Clar que ho soc! I ho soc perque soc valencià, fill d’una historia d’entre les histories que han fet i fan l’historia d’Espanya. I soc un dels vius de l’historia viva, perque l’historia morta que no mereix historiar-se, com tot lo realment mort, gracies a Deu, no resucita. Si yo tinguera servidors, encara que un d’ells me robara, no li tallaria la ma; aixo era cosa dels Furs, que arribe a pensar que si els deixarem morir-se es perque endevinarem que estaven morint-se.123 I es moriren del tot; resquiescat in pace." (Pròximament en totes les llibreries d'Espanya).

    ResponElimina
  2. Prohom maquetista, gràcies per la vostra excelsa tasca!

    ResponElimina