dilluns, 28 de novembre del 2022

Juntes tòriques

A banda de les novetats del diec, que quasi tenen més interés per a l'arqueologia del saber que per a l'ús de la llengua, he aprés com van els circuits primaris (amb líquid calorportador) i secundari (amb aigua) de les instal·lacions d'aigua calenta sanitària. La millor descoberta és que hi ha unes connexions —sense ús— que es tanquen amb una junta tòrica. 🔗

Ah, i el requisit lingüístic que pareix que finalment s'aplicarà també per al valencià en la Generalitat valenciana, diuen. 🔗 No afectarà els funcionaris de sanitat, que —¡veges!— continuaran complint el requisit lingüístic castellà —i ignorant el valencià, com si fora una obligació de les lleis físiques— no fora cas que els metges i altre personal pagat amb els imposts dels valencians mos hagueren d'entendre i atendre com si fórem persones amb tots els drets.

La junta tòrica de la llengua rep encara tanta pressió espanyolista que continua deformnt-set tendenciosament en contra de la circulació saludable del valencià. Encara no ha vingut el llanterner democràtic que ho puga apanyar.

1 comentari:

  1. L'únic requisit lingüístic que hi ha al País Valencià és saber la llengua de l'imperi, i si no fes la prova de dir- li a algú que el parle en castellà que no l'entens.Automatcament perds la faena.

    ResponElimina