dimecres, 7 de març de 2007

El futur del català a Cullera i altres sistemes operatius

El temps bretó que vola, des de La Butte de César.

El temps passa volant. Fa no res que havia acabat la correcció del diccionari i ja ha passat més d'una setmana. No puc ara fer recompte del que he fet durant este temps, perquè ha estat més aviat descomprimir-me després de la pressió.

Per exemple, durant el lleure, he descobert que sí que puc instal·lar l'Ubuntu en el Mac Cube: només cal polsar la tecla C mentres es reinicia l'ordinador després d'haver-li inserit el disc del sistema operatiu. No ho he fet encara, perquè he hagut de fer lloc, ja que només em quedaven uns dos gigues per ocupar del disc dur. Ara en tinc un d'extern, un Iomega Desktop Hard Drive (320 gigues) que em vaig firar a l'Fnac. Supose que no l'ompliré en la vida.

Altres coses de la setmana han estat el tràiler del vídeo de www.jaentenimprou.org, que crec que té més de catarsi col·lectiva que de maniqueisme. Amb tot, gràcies a la capacitat de desinformació dels valencians, encara no sabem quines alternatives volem plantejar per al nostre país. Almenys els veïns del carrer de Sueca (a València) que van fer la cassolada contra el totalitarisme faller sí que van saber actuar localment.

Per cert, el nebot de huit anys de Taksenet, cullerot, li preguntava d'improvís a sa mare per què no hi havia diaris en català al quiosc; a més, afegia orgullós que tenia diverses pel·lícules de dibuixos en la seua llengua (la de tv3) i que la seua cançó preferida era «La revolució», que és com havia rebatejat La gallineta de Lluís Llach. Si no el malven [Ferrer Pastor], el xiquet arribarà llunt. I no faré ara bromes fàcils, que la cosa és seriosa.

Cap comentari:

Publica un comentari