dilluns, 25 de setembre del 2006

Rijkaard, Ikea i els lingüistes valencians


Continue atrafegat, ara actualitzant-me el Mac Cube que vaig trobar en un contenidor al mes de maig. Ja li he actualitzat tot el sistema operatiu Mac OS X (10.3.9). Ara caldrà que el pose en producció. La veritat és que és un ordinador bonic i silenciós. La pega és que no té eixida normal de so, però ja he vist que hi ha diverses possibilitats per a resoldre això.

Quant a altres coses que m'ocupen, a més de la preocupació per si Eto'o aprén a reaccionar d'una manera menys «espanyola» quan l'interroguen en català, he descobert que a quinze quilòmetres de Múrcia anant cap a Molina de Segura hi ha un cartell lluminós de la DGT que ja parla en català. Meravella! Tant com li va costar a Pere Navarro —director general— disposar el mínim bàsic de tractament lingüístic habitual en qualsevol democràcia tirant a justa i ara ja ho tenim a Múrcia i tot. Deuen ser coses de l'Ikea, que ha fet augmentar tant el trànsit valencià cap a la zona, encara que no sé per què els bons senyors i senyores suecs no repartixen els catàlegs en català al País Valencià —que jo sàpia, només ho han fet en castellà. Potser són rampells com els d'Eto'o. Sort en tenim de Rijkaard.

D'altra banda, hem iniciat el camí del bloc Diari per a tècnics lingüístics, una bitàcola (o un blog) per a navegar en les faenes lingüístiques. És una eina que pretén que els socis i sòcies de la CDLPV tinguen un lloc de trobada comú i periòdic on intercanviar o esbombar projectes i comentaris. Espere que gent de tanta lletra i tanta escola tinguen alguna cosa a dir-se reflexivament i de manera positiva per a tots. Certament, entre el col·lectiu de tècnics lingüístics valencians ja sé que hi ha molta varietat de registres i de proses o rimes per a dir-se el nom del porc. Espere que pugam fer un pas en un altre sentit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada