dilluns, 15 de juny del 2020

«Torne vosté demà»

Els autors i autores de les pròrrogues de les situacions legalment «improrrogables» ara han gestat el teletreball en l'oficina de les Corts. No és cap contrasentit en eixe món parlamentari, sinó una de tantes categories retòriques que es mandroixen per a ací, categoria que té alguns noms possibles en els catecismes i codis penals, però que ací no tan sols no tenen nom, sinó que no interessa ni tan sols pensar-hi.

El teletreball en l'oficina consistix a fer anar el personal per torns al despatx, a vore qui agafa el còvid. Si no l'agarra ningú, oblidarem el teletreball fins a la pròxima pandèmia, en què reeditarem este sistema en què els treballadors i treballadores es fan càrrec de totes les càrregues i obligacions amb submissió, responsabilitat, voluntarisme i un poc de malhumor reconcentrat, sense cap negociació ni acord que arribe a una regulació sobre horaris, mitjans, condicions ni terminis. El somni dels autòcrates. O dels oligarques... No sé com distribuïxen la desídia directiva.

L'administració de les Corts Valencianes (i de la Generalitat valenciana, per extensió d'hàbits) és aixina, un reflex de la ideologia feudal i providencial dels qui la regulen i gestionen, tant si parlem dels polítics —que no solen tractar internament les Corts com una de les institucions de la democràcia— com dels alts funcionaris que la controlen i dirigixen (amb l'aval platejat del titànic desinterés polític). «Torne vosté demà», que dia aquell castellà tòpic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada