dilluns, 15 de gener del 2024

Víctimes irresponsables

La denominada «operació Catalunya»🔗 és dubtós que mereixca denominar-se aixina. No es tractava d'una activitat excursionista o d'interés geogràfic. Es tracta d'una activitat política governamental delictiva batejada de manera parega que els delinqüents són polítics i ciutadans de Catalunya. Clar, el nom deu tindre per a alguns eixe interés afegit, com ara que les víctimes siguen resposables d'alguna manera o per algun motiu, com ara per ser catalans, que és delicte, mirant-ho des d'una «espanyolitat» malaltissa.

El mal és que és possible que ja no sapiam com n'hem de dir de les activitats dels governants espanyols —i «mucho españoles todos»— que intervenen i actuen periodísticament, policialment, econòmicament i judicialment contra els rivals polítics i contra la ciutadania que els vota o que dona suport a determinades ideologies i activitats polítiques.

En estos delictes de l'àmbit polític, convindria utilitzar els noms dels fets i dels corruptes que els duien a terme. Dir-ne Pegasus, Kitchen, Gürtel, Filesa, Matesa..., no avança massa, ni tan sols un miŀlímetre, en la identificació i condemna «dels responsables» —sense cap «depuració»—. Ja els va bé quedar amagats darrere de noms més o menys mediàtics o que desvien l'atenció precisament cap a les víctimes. Posem que «cas de corrupció dels polítics del Partit Popular contra»... Vaja, no sé, sona ja tan sabut, habitual i que no els esguita, que tampoc pareix que avancem massa per ahí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada