dilluns, 22 de juliol del 2024

Si és per un accent

Les anècdotes de l'estiu —d'este estiu caldós— són rellevants, segurament determinants en molts aspectes, ara que Biden ho ha deixat córrer i el bac se'l pegarà —eixa és la previsió actual— Kamala Harris.W Pel cantó irrellevant i que és més una manera de remugar que tenim molt interioritzada, «l'ús que el Consell fa de la llengua», 🔗 d'un sol ús, diríem:

El president Ximo Puig el va utilitzar el 61,8% del temps mentre que Mazón compta només amb dos consellers que alguna vegada s’han expressat en valencià d’un total de nou. A més, l’actual president valencià només ha emprat el valencià en seu parlamentària un 2,8% del seu temps.

De totes formes, segons com, consevol percentatge pot semblar irrellevant si mirem què diuen i què fan de concret per a facilitar i augmentar l'ús de la llengua. La legislatura passada va consistir en un nyap darrere d'un altre nyap. De forner canviaràs... 🔗

La calor, la suor, el ratolí que m'irrita la palma de la mà... «Apagueu el móbil» diu el rètol de la porta de la consulta. Toca, si és per un accent, la cosa va bé, perquè el metge també parla en valencià. En canvi la dependenta del Charter encara està aprenent a desxifrar la diferència entre el «set» i algun altre número... S'està acostumant a poc a poc, supose, perquè teclejat el huit sense remugar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada