dimecres, 25 de gener del 2017

Tal com mos mereixem

Mentres mos la peguen amb el rebut de la llum, amb la contaminació (externalitzada als nostres pulmons) per a crear electricitat, amb els desnonaments energètics dels qui no poden pagar-se un poc de tenoreta a l'hivern, sort que a la Unió Europea, tal com diu el president espanyol Mariano Rajoy, al president català Carles Puigdemont l'han tractat «tal com es mereix».

Els nacionalismes es realimenten i s'ajuden per a estafar els ciutadans que es pensen que la democràcia és un bon sistema per a raonar, de tant en tant, sobre les identitats, però preferentment sobre els drets humans, sobre el tipus de societat, sobre les discriminacions justes i les injustes, sobre les indústries necessàries i les que són innecessàries i nocives. Això sí, cal que la ideologia d'alguns accepte que, a banda que això dels drets i els deures siga una ficció humana —versions millorades del conte del cigronet i la gallineta—, és una ficció molt important, que mos fa somiar i fins i tot pensar, i que mos permet millorar socialment i, de passada, èticament.

Diu que sí que és possible el progrés moral. Però crec que no diuen que siga fàcil.


  • Mentrestant, pel riu: 6:28 + ?. M'he confós de botonet en el rellonge.

2 comentaris:

  1. Quanta raó!!!!!!!
    Rajoy tracta els seus súbdits de subnormals, sense distincions.
    M'agraden molt els teus articles.
    Maria Teresa Galan

    ResponElimina
  2. En tot cas, mentres no li demostrem que està equivocat, Rajoy, tenint en compte que torna a ser president del govern espanyol, pot pensar que ho fa bé o que, tal com dius, en general, estem tots un poc apardalats.

    Moltes gràcies pel comentari.

    ResponElimina