divendres, 28 d’octubre del 2016

La millora dels màrgens

La nova Generalitat pareix que encara està en bolquerets en la cosa de la gestió lingüística. Sembla que necessiten un pla d'acció global o transversal (com en vullguen dir) que done unes pautes clares d'actuació davant de qualsevol comunicació amb els ciutadans. He hagut de fer una queixa al síndic de greuges perquè la pàgina web sobre la campanya de vacunació contra la grip d'enguany no tenia els continguts en valencià. En això he notat que no hem avançat tant com deuríem d'haver avançat, perquè es dóna el cas que també n'he hagut de fer una semblant en un ajuntament, el de Cullera, que es suposa que havia d'haver millorat la seua visió de la gestió lingüística.

No espere milacres, però m'agradaria haver sabut pels companys de la conselleria que allà tenien unes idees clares i positives pel que fa a la gestió lingüística que havien de dur avant. I si unim a tot això el desgavell en la gestió de les matrícules d'enguany en l'Escola Oficial d'Idiomes de València, em sembla que hauran de fer una revisió profunda dels plans i les actuacions, perquè tenen molt a millorar. I això de tindre molt de marge de millora fins i tot pot ser bo. Mirem-ho aixina.

3 comentaris:

  1. Doncs si feres una ullada al web de l'ajuntament de l'Alfàs del Pi... molts continguts són monolingües castellans, igual que tot el que publiquen per les xarxes socials. No sé fins a quin punt és denunciable al Síndic.

    ResponElimina
  2. Bé, Antonio, he pegat una mirada al web de l'Alfàs del Pi i, clarament, està discriminant injustament els ciutadans valencians per motiu de llengua. Per tant, podries enviar-li al síndic la queixa següent:

    «El web de l'Ajuntament de l'Alfàs del Pi (http://www.lalfas.es/) no té els continguts en valencià.

    Espere que prengau les mesures adients per a fer que eixe ajuntamanent resolga esta mancança i adopte les mesures disciplinàries corresponents per a corregir i renyar els càrrecs i funcionaris públics que discriminen lingüísticament els ciutadans valencians.»

    I no cal res més, amb això el síndic anirà fent. Sort.

    ResponElimina
  3. D'acord, moltes gràcies.

    ResponElimina