dilluns, 19 de setembre de 2016

La prova del mocador

S'ha resolt el tema del cap cobert en classe en l'institut valencià. No sé com ha anat la redacció de la nova norma o com s'ha regulat l'excepció, però les notícies diuen que s'ha resolt el problema d'atendre les persones que pretenien accedir al centre amb el cap cobert. Supose que s'haurà atés l'opció de les persones que porten mocador, barret, bonet, casc, etc. I supose que la norma norma de tots impedirà que algú puga coartar la «llibertat» indumentària de deixebles, parroquians, súbdits o familiars. Ah, i la de les dones, que pareix que siga només cosa de les dones posar-se un mocador al cap.

2 comentaris:

dospoals ha dit...

De retruc, què fem amb els sikh, que han de dur el punyalet també per raons religioses? Roda i volta, l'escola (que hauria de ser laica; en què no hauria de prevaldre la llibertat religiosa, sinó al contrari, que cap religió puga ser manifestada com a llibertat de l'individu (com un descans de la religió!), l'escola, una altra volta l'ase dels colps.

Miquel Boronat Cogollos ha dit...

Tal com dius, l'escola hauria de ser un «descans» de la religió, sobretot de la dogmàtica, intransigent i totalitària. Es suposa que l'educació pública democràtica hauria de saber tractar també la llibertat religiosa, però a voltes pareix que no hem arribat a eixe punt.