diumenge, 15 de novembre del 2015

Cita dominical / 366: Aitor Bengoa i Fran Serrato

Mirant el plurilingüisme ocasional.
La manifestació, que va recórrer el passeig del Prado i la Gran Vía, va estar presidida amb una gran pancarta amb el lema «Contra les violències masclistes» en les quatre llengües oficials espanyoles.
Aitor Bengoa i Fran Serrato, «Una multitud exige acabar con la violencia machista», El País, 08.11.2015.

2 comentaris:

  1. A mi no m'agrada fer la translació de "mascle" a "masclista" i no m'agradaria que a la violència que exerceixen les dones contra els barons se li diguera "feminista" o "femellista", no et sembla. Això atia la mateixa violència, el nom.

    A mi m'agrada més anomenar-la domèstica, doncs de cada 100 persones dones mortes pels barons hi ha 36 barons morts per les dones.
    Cal no atiar la violència dels sexes en contra de si mateixos, tots hem de conviure amb dones i amb barons i en pau.

    És una lliçó que encara han d'aprendre algunes dones.

    Vicent

    ResponElimina
  2. No sé d'on traus l'estadística, perquè em sembla que no existix oficialment. Sense dades es fa difícil traure conclusions. En tot cas, tens raó, tots hem d'aprendre, hòmens i dones, tant en el cas d'una violència masclista, masculina o de gènere, com en el cas de la violència domèstica.

    Per cert, la violència «masclista» no la fan els mascles, sinó els valors, dogmes i prejudicis que hi ha darrere de l'agressió. També la poden exercir les dones.

    ResponElimina