dimarts, 25 d’agost del 2015

Una finestra d'oportunitat

M'acabe d'adonar, quasi al final de les vacances i després d'haver visitat Sòria, el Bierzo, Lleó i Burgos, que hi hagut un canvi polític en el govern i en el parlament valencians. I cal que hi tornem, per si de cas és temps de millores: les administracions públiques valencianes tenen l'obligació d'atendre els drets lingüístics dels ciutadans valencians.

Estranyament, no sempre són els funcionaris els qui tenen eixa obligació, però cal dir que estos tampoc tenen un dret superior sobre el ciutadà en eixe camp. Pot semblar complicat i sovint treballós, però són les actuacions polítiques i ètiques les que han de fer que la lluita permanent (tal com s'esdevé en el cas de moltes altres discriminacions injustes) desemboque en un sentit comú lingüístic igualitari que garantixca la viabilitat del valencià com a llengua d'ús general al País Valencià.

Al cap de vint anys, tenim una nova ocasió d'aconseguir el suport i la participació del poder polític per a això. I malbaratar-la, és clar, també és una opció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada