dilluns, 20 de juliol del 2015

Corts fotovoltaiques

Hem tingut la primera reunió del consell de personal amb el nou president de les Corts, Enric Morera i Català (Compromís). No vam arribar a temps d'entrevistar-mos amb el seu predecessor d'esta legislatura, el socialista Francesc Colomer Sánchez, aixina que la meua única referència per a comparar és l'entrevista que vam tindre amb Font de Mora Turón quan va ser nomenat president de les Corts.

És clar, Morera ho tenia fàcil. Mentres Font de Mora em va semblar el cas d'un polític més interessat en la seua «carrera» política que en la institució, Morera mos ha exposat brins nombrosos i encara un poc inconnexos d'idees i propostes de millora de la institució, d'implicació dels treballadors i de repercussió en la societat. Des de la proximitat, sense hieratismes ni falses solemnitats, pot ser que sense concreció encara, però amb una direcció clara d'interés social.

Els canvis hauran de ser simples i complexos, profunds i lleugers, de tot, perquè vint anys d'instauració progressiva de rutines i inèrcies necessiten una manera diferent de gestionar i de pensar. Eixe canvi destorbarà la «comoditat» de la resignació, provocarà algun curtcircuit que caldrà reparar i haurà d'alternar els errors amb les correccions, perquè sembla que estem aprenent a utilitzar les institucions de la democràcia d'una altra manera, amb pactes socials, obertes als ciutadans, fiscalitzades i sòbries. Ara cal vore fins a on arribem: espere que podrem posar plaques fotovoltaiques en les teulades dels edificis de les Corts, que estan morint-se de calor amb la solana que cau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada