dilluns, 2 de juny del 2014

Crisi republicana

Deuen ser coses també de la crisi, però d'una nova interpretació d'eixa paraula, perdó, d'una reinterpretació tornant a l'etimologia: volem jutjar i decidir sobre la situació. Fins ara la crisi només servia per a que mos jutjaren i decidiren per mosatros. Convé canviar eixa dinàmica que estava deixant la democràcia com si fóra un rètol de neó d'eixos que enceguen enfosquint les relacions humanes.

Bé, crec que tot no va en el mateix lot de la revisió d'esta societat empantanada, però ho sembla. Hem passat massa dècades ajornant l'ampliació i la revisió de les pràctiques que denominem democràcia. A canvi, uns contes per a adormir-mos sobre la Transició. Segurament ja mos els han contat massa voltes.

No m'ha sorprés massa l'anunci. Ha segut dir-ho el rei d'Espanya, això, que ho deixava córrer i que se n'encarregara el fill, i ja estem pensant en la possibilitat que això ho hauríem de decidir democràticament, votant-ho entre tots, per si de cas resulta que volem tindre de nou una república. I poder vore amb calma eixa bandera en un balcó de les Corts, m'ha sorprés un poc més i m'ha fet sentir agradablement en crisi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada