dilluns, 22 de juliol del 2013

Fer ús de la mateixa... llengua

Lingüista mimètic

Torne a volar pel riu, però amb el motor un poc gripat: 13:01. Entre unes coses i altres, massa estrés i massa calor durant el matí de faena. Al riu a les tres i mitja passades també fea caloreta. Coses de l'estiu. I no era jo l'únic boig correguent.

Amb la calor, em ve al cap una frase d'Artur Ahuir, acadèmic, durant els cursos d'estiu d'enguany: «La llengua està per a fer ús de la mateixa.» Supose que deu ser un lema que apareix gravat en pedra a l'entrada de l'avl, perquè no entenc com s'apega tant això. I és que te s'apega i no hi ha manera. És la llengua que anem fent, ¿no? La insolació deu tindre eixos efectes. Uf, córrec amb gorra, i vés a saber quines conseqüències en el cap tenen eixe recalfades.

2 comentaris:

  1. Per a fer ús de la mateixa. Para hacer uso de la misma. Molt bé! I jo que hauria dit "per a fer-ne ús!" Greu, molt greu, especialment quan surt de la boca d'un "llingüiste"...

    ResponElimina
  2. Jo hauria dit «per a usar-la» i ja m'haguera semblat bé. La faena de «llingüista» a voltes és tan sols un embolica que fa fort.

    ResponElimina