divendres, 17 de maig del 2013

Ja no s'hi val a les «veritats»

L'article 502 del Codi penal espanyol conté el punt següent:

3. Aquell que, convocat davant d'una comissió parlamentària d'investigació, falte a la veritat en el seu testimoni, serà castigat amb la pena de presó de sis mesos a un any o multa de 12 a 24 mesos.

Supose que els assessors de la consultora HM & Sanchis, que van «preparar» les declaracions dels càrrecs i treballadors d'FGV, no degueren informar d'això els compareixents en la comissió parlamentària sobre l'accident del metro de València de l'any 2006. O sí, però també podria ser que els informaren que no havien de témer res dels diputats valencians del Partit Popular, perquè ho tenien tot lligat en la comissió i en l'hemicicle, perquè en realitat les Corts valencianes no són el poder legislatiu, sinó que els diputats del pp són marionetes, un lobby del partit i, per tant, avalaran l'actuació de l'executiu.

La fiscalia ha obert una investigació per a comprovar si alguns compareixents van mentir a la comissió, tal com sembla que van fer en «assessorar-se» per a contar una veritat més favorable als seus interessos (i als d'fgv i dels dirigents de pp valencià). Maluenda Verdú, president d'aquella comissió, no citava l'article 502 als compareixents. Sí que l'esmenta ara quan comencen les compareixences de la comissió sobre el saqueig de la cam. ¿Ara ja no s'hi val?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada