dimecres, 15 de maig del 2013

El «país» dels valencians

Hi ha dies que haver de sentir alguns diputats en Les Corts fa ois. Molts dels polítics que obtenim amb l'actual sistema de selecció negativa donen per a poc més que això. El diputat del Partit Popular Rafael Maluenda Verdú en el ple de hui mateix:

Per això, quan se dóna pas a l'autonomia, se fa eixa referència, però històricament mai, ¡mai eixa denominació ha segut oficial! Això ho usen vostés per allò d'englobar-mos en eixe projecte inconstitucional de Països Catalans. Clar, si som país, podrem formar d'ells. Si, damunt, parlem el català, com diuen, és clar, el que dia Hitler, «si en Àustria hablan alemán, pues, veamos»... Això és el que vostés defensen. ¡I és una traïció a la història del nostre poble!
No cal comentar què indica que per a Maluenda Verdú Hitler parlara en castellà, però la veritat és que una volta que el diputat ha tret Hitler a passejar argumentalment, això indica que ha arribat al cap de la seua racionalitat, on exposa a la llum els seus dèbils fonaments democràtics i la seua ideologia aŀlòfoba i sectària, exacerbada davant l'evidència que molts dels seus conciutadans tenen un projecte polític i unes aspiracions culturals ben diferents de les seues. I el més vergonyós i obscé és que Maluenda Verdú amuixa els seus bubos identitaris per a continuar burlant-se dels ciutadans des del parlament i intentar amagar aixina el desgavell ambiental, econòmic, social i polític que vora vint anys de decisions partidistes i politicoempresarials del seu partit han portat al nostre «país» valencià.

2 comentaris:

  1. Què es pot esperar d'un dels més grans demagogs del País Valencià? Si tingueren vergonya en el seu partit ja l'haurien fet fora, que també tenen falta de renovació i que entre gent jove i demòcrata de veritat, que supose que també n'hi haurà al PP.

    ResponElimina
  2. Sí, Vicent, eixes suposicions mereixerien una comprovació, però per ara serien més pròpies de la ciència-ficció.

    ResponElimina