divendres, 18 de gener de 2013

Comarques castellanoparlants

Passa el temps
El diputat socialista Signes Núñez va amollar (05.12.2012) en les Corts:
Vaig a parlar per primera volta en estes Corts en castellà, perquè vaig a referir-me a dos comarques castellanoparlants del País Valencià.
Parlava dels Serrans i del Racó d'Ademús. Els territoris no parlen, per tant, no parlava amb les comarques, però ni tan sols amb els seus habitants, que podien haver vingut a l'hemicicle. Parlava dels habitants d'eixes comarques, de les seues infraestructures, de la seua falta de recursos econòmics i de transport. Però també parlava d'ell mateix, del que pensa que cal fer amb la llengua, amb les llengües. El temps passa per al valencià i qualsevol dia no aprofitarà ni per a parlar del Racó d'Ademús ni de l'Alguer ni d'Eivissa ni de València. Ni tan sols de la Ribera.

2 comentaris:

dospoals ha dit...

Hi han deferències que fan un poc de mal... ¿Hi haurà la contrapartida del diputat socialista de les comarques castellanoparlants que parle en valencià quan parle de les comarques valencianoparlants?

Tècnic lingüístic ha dit...

Mos fa un poc de mal, però crec que no deu ser per l'absència d'eixa contrapartida que proposes, sinó per una acumulació de discriminacions constants. Pensant-ho bé, diria que hi ha uns quants diputats que parlen en valencià per adhesió, a pesar d'haver estat educats per a ser només castellanoparlants. Però en la situació en què estem, una deferència tan suposadament normal, tal com dius, no mos ho sembla gens.