dimarts, 11 de desembre del 2012

Assumirem la veu

Un fil de veu

Mos peguen un repàs al futbet, aixina que hauria d'estar calent d'orella, però el cas és que anàvem líders de la classificació i tampoc mos corresponia eixe lloc. Ara la cosa seria trobar un porter, perquè la mitat dels gols han estat un poc ridículs. En tot cas, això no resol que no sapiam marcar-ne. I no estic fent cap al·legoria política, que els carrers en van plens, com ara eixa de «Franco ha Werto» que diu el diari que portaven ahir per Barcelona, en una altra manifestació simptomàtica.

I el mateix símptoma s'ha vist en el parlament espanyol, diu el diari Levante, quan dos estudiants valencians, «María Amparo e Ismael» van aprofitar la lectura dels drets humans, botant-se el protocol, i els van emmirallar en la realitat valenciana que no garantix l'aprenentatge del valencià, eixa llengua per la qual demanava disculpes la consellera d'educació, cultura i esport. Per cert, eixa consellera, Català Verdet, diu el diari, va llegir en la presa de possessió el poema d'Estellés Assumiràs la veu d'un poble, poema que ara identifiquen els del pp amb no sabem massa bé quines enquestes o referèndums, segons el diputat Bellver Casaña (dscv, 24.10.2012):

I, miren, i ja sí per a finalitzar, «assumiràs la veu d’un poble» (protestes), «assumiràs la veu d’un poble», «assumiràs la veu d’un poble». Esta frase, que tant els agrada a vostés, esta frase que tant els agrada a vostés de Vicent Andrés Estellés, veritat?, els encanta, bé, doncs això és el que havien de fer vostés, això és el que havien de fer vostés. Assumir d’una vegada per totes la veu del poble valencià que ha dit una vegada darrere d’una altra, que el nostre idioma és el valencià i que som la Comunitat Valenciana. (Aplaudiments)

Deu ser cert, si ell ho diu, però a fe que no se'ls nota gens que assumixen eixa veu:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada