dijous, 16 de febrer del 2012

Moltes hores valencianes

Horari valencià

Segons el diari El País (11.02.2012) la parella Urdangarin-Torres s'embutjacà sense ànim de lucre 3.519.203 euros que la Generalitat valenciana, sense ànim d'estalvi ni de bon govern, els va adjudicar. Els pp afona l'economia i els bancs valencians, però guanya les eleccions. Hui tornen les operacions especulatives a curt termini a la borsa espanyola. La muralla àrab de València es degrada en un solar tancat, la policia carrega contra els estudiants davant de l'institut Lluís Vives i Cotino Ferrer, president de les Corts valencianes, expulsa sense decòrum la diputada Oltra Jarque perquè porta una samarreta aŀlusiva a la corrupció —i a qui s'hi sent aŀludit—. La realitat té moltes causes, però poques explicacions:


1.666.

Brama de València

Dilluns, lo primer de juliol 1619, lo bon govern dels señors jurats de la insigne ciutat de València feren convocació dels soldats del Centenar, per a que a les dos hores accudisen a la Sala, y alguns obrers de la vila. Y tot no res, tot cosa de València, tot cosa de castanyoles blanques y tot temor y por, y la foça de merda. Y a les sinch hores donaren orde que se'n tornassen dits soldats.

Pere Joan Porcar, Coses evengudes..., edició de Josep Lozano Lerma, 2012.

2 comentaris:

  1. S'adiu molt bé la citació de la Crònica de Porcar amb la porquera política valenciana. Vaig aprendre molta llengua amb aquest llibre malgrat l'opinió que en tenien uns quants intel.lectuals i a desgrat de l'horrorosa edició de Garcia-Oliver. Un salut.

    ResponElimina
  2. I a pesar de la meua transcripció, penosa, que ara mateix acabe d'esmenar. Espere aprendre'n també bona cosa amb l'edició (completa) de Josep Lozano.

    ResponElimina