dijous, 16 de febrer de 2012

Moltes hores valencianes

Horari valencià

Segons el diari El País (11.02.2012) la parella Urdangarin-Torres s'embutjacà sense ànim de lucre 3.519.203 euros que la Generalitat valenciana, sense ànim d'estalvi ni de bon govern, els va adjudicar. Els pp afona l'economia i els bancs valencians, però guanya les eleccions. Hui tornen les operacions especulatives a curt termini a la borsa espanyola. La muralla àrab de València es degrada en un solar tancat, la policia carrega contra els estudiants davant de l'institut Lluís Vives i Cotino Ferrer, president de les Corts valencianes, expulsa sense decòrum la diputada Oltra Jarque perquè porta una samarreta aŀlusiva a la corrupció —i a qui s'hi sent aŀludit—. La realitat té moltes causes, però poques explicacions:


1.666.

Brama de València

Dilluns, lo primer de juliol 1619, lo bon govern dels señors jurats de la insigne ciutat de València feren convocació dels soldats del Centenar, per a que a les dos hores accudisen a la Sala, y alguns obrers de la vila. Y tot no res, tot cosa de València, tot cosa de castanyoles blanques y tot temor y por, y la foça de merda. Y a les sinch hores donaren orde que se'n tornassen dits soldats.

Pere Joan Porcar, Coses evengudes..., edició de Josep Lozano Lerma, 2012.

2 comentaris:

jes ha dit...

S'adiu molt bé la citació de la Crònica de Porcar amb la porquera política valenciana. Vaig aprendre molta llengua amb aquest llibre malgrat l'opinió que en tenien uns quants intel.lectuals i a desgrat de l'horrorosa edició de Garcia-Oliver. Un salut.

Tècnic lingüístic ha dit...

I a pesar de la meua transcripció, penosa, que ara mateix acabe d'esmenar. Espere aprendre'n també bona cosa amb l'edició (completa) de Josep Lozano.