dimecres, 5 d’octubre del 2011

Angimboris

Angimboris ideològics

Fent una cerca sobre l'estumbori, «descobrixc» que el cercador de Google Llibres no localitza els mots que tenen una marca de nota en superíndex. És a dir, en els dietaris d'Alcover editats per Maria Pilar Perea, sort que la variant estrumbori apareix en la nota de peu de pàgina, perquè la paraula indexada per Google Llibres és «estumboris19» (veg.) i no estumbori (veg.) —a més d'estrumbori, és clar—. Una curiositat que cal tindre en compte i que fa la cerca un poc més incerta. Havia escrit «descobrixc», però crec que algú ho havia comentat ja en algun lloc, no ho recorde bé; en fi, ara és quan he topat amb el cas, mentres revisava la fitxa angimbori (veg.).

I he aprofitat per a esmenar algun enllaç en alguna altra pàgina del web, perquè després que algú en la Generalitat valenciana tinguera la «brillant» idea de suprimir el servei que donava el cidaj —qüestió de malfiances, antipaties i demostració de poder personal, em van comentar—, molts enllaços sobre legislació que acudien a eixa font estan ara sense contingut. Aixina es fan les coses en l'administració pública valenciana: s'aboquen diners, es creen serveis (duplicats o triplicats, segons els diners que s'hi vullguen abocar) i, quan els «rota» —un criteri tècnic molt comú— es destruïxen i es malbarata la faena feta fins aleshores i els diners que va costar.

Per cert, en les Corts valencianes no es resolen els problemes estructurals i laborals perquè es van abocar els milions d'euros en posar columnes que imiten una antiguitat postissa en el nou edifici, que ni és bioclimàtic, ni sostenible, ni res que li s'assemble. I com que els diners se n'han anat en coses tan productives com el marbre de la façana, doncs, diuen que podria ser que enguany mos retallaren l'extra de Nadal. Toca, tot siga perquè l'angimbori lluïxca bona cosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada