divendres, 10 de juny del 2011

Xapetes polítiques

Font muda en valencià

Això, ja els tenim ací, arrossegant processos judicials sospitosament interminables, crucifixos sospitosament intolerants amb la democràcia dels altres —¿a qui li semblaven malament les samarretes o els cartells en els escons? Certament, als del Partit Popular, quan no eren els seus—, amb afegitons creatius i inesperats a les fórmules protocol·làries amb les quals Maluenda Verdú desitja «dictar» les paraules als altres, amb menys «socialistes» però més d'esquerres, amb més homosexuals desconeguts i reconeguts, amb un xiulit a les orelles des del carrer de Navellos i des de les places de moltes ciutats, amb vora 18.000 euros gastats de l'erari només per a satisfer la pompa de la política decadent del pessebre on Ferraro Sebastiá, antic responsable de finances d'Unió Valenciana, manté una font d'ingressos per a pagar els seus deutes. Té sort que els ciutadans l'elegixquen com a diputat, ¿oi?

A més, en la cerimònia, molt de «sí al valencià» en una xapeta, però menys de paraula i obra. Començant per l'alcaldessa socialista de Quart de Poblet, que no sé si va encara amb el seu Mercedes C180, fins al portaveu Luna González, que esmola la seua eina dialèctica només en castellà.

En fi, per sort n'hi han uns quants més que faran política esta legislatura pels treballadors, per l'ètica i pel valencià. Cosa mai vista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada