dimarts, 3 de maig del 2011

Are you on it?

Per a pintar llistes negres

Ho comentava el company del bloc El Gran Duc i ara m'arriba a mi la llista negra de què parlava fa uns mesos. Em va sorprendre el seu apunt perquè la denúncia era consistent i, en cas de concretar-se amb proves, mereixia alguna reacció dels afectats, dels polítics i segurament dels jutjats. Però el seu apunt no proporcionava més que indicis del que tots estem bastant disposats a creure i lamentar, perquè intuïm que és cert, però no sempre disposem de proves suficients. Una llista negra impresa en paper oficial o arxivada en un ordinador de l'administració podia ser un bon començament. I això és el que li faltava a la denúncia del Gran Duc, la llista.

Ara tinc un document Word que diu, tal com ell explicava: «les següents persones no poden ser professorat nostre del pflt:», i, més avall, una taula amb 37 noms de persones i la localització geogràfica en què «no» han de treballar: «ala» i «val», abreviacions d'Alacant i València, sense dubte. Ara supose que hauré de fer la faena d'avisar-los de l'existència d'eixe document —tal com iŀlustrava el Gran Duc: «The black list. Ara you on it?»—, per si els servix per a entendre, si és el cas, la seua no-participació com a professors en algun lloc on esperaven poder treballar. El document no indica per quin motiu no poden fer-ho, podria ser per falta de formació, per desinterés, per alguna mala experiència. No ho sé i sóc més partidari de confiar en l'abundància de l'estupidesa humana, fins i tot com a entitat independent, que no concloure que hi ha cap cacera de bruixes. Però, la veritat, amb el govern que tenim al País Valencià, no podem descartar que s'ajunten els dos fenòmens en un mateix àmbit d'actuació, tal com ha passat altres vegades.

2 comentaris:

  1. Com bé dius, això mereix reacció dels jutjats. Hi ha un personatge radiofònic que diu que se'ns pixen a la cara i nosaltres fem veure que plou. No hi ha dret!

    ResponElimina
  2. Estic mirant a vore si els afectats es senten realment afectats o només és un error d'interpretació.

    ResponElimina