dissabte, 5 de març del 2011

De la PS3 al PSPV

Psss

Ja els he tornat la ps3 als de l'Fnac. Cap problema. M'han tornat els 338 euros i el xec de cinc euros de punts que també havia aprofitat. El xic de postvenda se l'ha miradada i remirada amb molt de deteniment. Semblava que buscara qualsevol mossa o senyal que indicara alguna manipulació indeguda de l'aparell o alguna minva de la qualitat. No ha dit res.

L'experiència, per tant, ha estat interessant. Amb les dos demos que em vaig descarregar vaig comprovar com és de complicat i absorbent manejar el comandament i els jocs (un de futbol i un de motos). En els dos casos he aconseguit poc més que un mínim de control. Cal dir que a última hora vaig aconseguir que Piqué marcara un gol de cap, encara que vaig perdre igualment contra el Bayern de Munich.

I ara miraré de resoldre el problema de vore la tv3 en el televisor amb un cable conversor vga » rgb que costa no arriba a cinc euros. Aixina salvarem la censura integrista de Camps Ortiz i la rècua d'adoradors de no sé ben bé què que el seguix allà on va per a aplaudir-li les hipèrboles denigrants amb què rebaixa la nostra condició de ciutadans valencians a la d'adeptes irracionals.

Per sort, i pensava que això no ho diria mai, en el debat d'anit en Al rojo vivo, Jorge Alarte va mostrar serenitat, consistència i capacitat dialèctica davant l'assalt d'Alfonso Rojo i Francisco Marhuenda, als qual va deixar un poc mocats. A més, si s'adiguera mínimament la seua expressió amb el que pensa fer, podria ser que alguna llum s'haguera encés per la banda de l'alternativa socialista.

Tanmateix, no cal posar-hi molta «confiança i iŀlusió» —expressions tòpiques de Camps Ortiz—, perquè vam poder assistir a la presentació en monolingüe castellà de la nova campanya del pspv per a les eleccions que s'acosten: «Otro camino es possible». Tot i que el collistaire Saborit de Castelló de la Plana assegura —i renega— perquè ha vist la versió valenciana «altre camí és possible» sense l'un inicial i habitual per al sentit que li volem donar, pitjor ho tenim per ací baix, on només he vist la versió en castellà per ara.

Em vaig permetre demanar-los la versió en valencià:


Molt bona eixa de rebutjar (i menystenir) l'ús del valencià en la presentació de la campanya, que denomineu «Un altre camí és possible», però que només apareix com «Otro camino es posible». 
Sens dubte, «Sois más» en algun sentit, però trobe que per eixe camí de prepotència i de discriminació dels vostres conciutadans pel que fa a l'ús de la llengua, el PP, no sé si en són molts més, però sí més efectius encara: almenys fingixen molt millor.

No sé si dir que encara teniu temps, al cap de trenta anys, d'esmenar-vos en eixe àmbit, però vos ho propose. 


No m'han contestat encara. Espere que demostren que les habilitats tertulianes d'Alarte tenen més recorregut. A vore si no hem de tornar també esta «ps».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada