divendres, 31 de desembre del 2010

El sarró d'enguany

Passem plana

Això, ja hi tornem, s'acaba l'any 2010. Mire la llista de lectures, real o imaginada, i trobe que l'únic hàbit que he mantingut amb un poc de constància és la lectura del diari. Fins i tot, vaja, per tal d'estalviar, he acabat per subscriure-m'hi (i uns tres-cents euros que no em gastaré els pròxims dos anys), amb la qual cosa, a més del diari, rebré algunes subscripcions més que m'acacen en el cabàs de lectures sempre pendents o fetes en diagonal, com ara la revista Presència (setmanal), la Revista de Llengua i Dret (semestral), butlletins diversos (Acció Cultural, Ca Revolta...) i, últimament, els llibres que edita Scaterm.

És a dir, que si hi afigc els llibres, revistes i diaris que rescate de tant en tant d'algun contenidor, no hauria d'alçar el cap dels papers (papers encara) en tot el dia. Bé, si no fóra que treballe, no sé com podria fugir.

I una altra constància que tampoc sé massa bé si té cap objectiu sòlid o profitós, és el manteniment d'este bloc («amb c», seguint l'exemple dels romancers de la g final). Com a mínim, la faena ompli el buit del ciberespai amb lletra en català (versió valenciana vallera adobada). Tenia l'objectiu d'omplir-lo més encara amb altres capçaleres (emblocades o no), però no he aconseguit consolidar els projectes encara. L'any que ve.

En fi, enguany espere reordenar i tornar a memoritzar la disposició dels llibres en la biblioteca, aixina que espere tindre ocasió de traure-li més profit. Regalaré uns quants llibres i espere trobar-ne algun que me s'ha despistat enguany, i que l'any siga llarg i, tal com encara asseguraven en 1931:


Parte oficial


------

S. M. el Rey Don Alfonso XIII (q. D. g.), S. M. la Reina Doña Victoria Eugenia, S. A. R. el Príncipe de Asturias e Infantes y demás personas de la Augusta Real Familia, continúan sin novedad en su importante salud.
----------<>-o-<>----------



¡I bon any!

2 comentaris:

  1. Bon any i bona hora, romancer del valencià valler adobat.

    ResponElimina
  2. Igualment, guardià del gazofilaci. Molt bona la innocentada emblocada.

    ResponElimina