dijous, 5 d’agost del 2010

Transparència estival

Transparències

La transparència en l'administració pública és fruita de temporada. Almenys eixa impressió tinc quan recorde algun apunt passat i quan veig «Administraciones: los datos no les pertenecen» de Naiara Galarraga (El País, 31.07.2010). Deuen ser coses de l'estiu i les neveres periodístiques.

Enguany el meu congelador estival s'ha quedat prou buit. Estic dubtant d'apagar-lo. Al cap i a la fi, m'ha costat uns set anys omplir una petita Super Conquérant i vorem ara amb la Miquelrius. La neurona cada volta dóna per a menys. De colp apareix The chase en Canal 33, amb Robert Redford, Marlon Brando, Jane Fonda i molts més. Un d'eixos peŀliculots que no identifique en principi amb el títol català, La caça de l'home, però que identifique una mica més amb el títol castellà, La jauría humana. El que no entenc són les ganes que tenen alguns d'aclarir res que no van voler dir les versions originals. Deu ser també cosa de la transparència.

2 comentaris:

  1. Eixes explicacions no demanades i sovint no fidels a l'original potser són justificacions del salari de torsimanys de calbotada .

    ResponElimina
  2. Podria ser, però com que també he vist directors de doblatge fent-se de molt «creatives», no els ho adjudicaria als torsimanys.

    ResponElimina