dimarts, 27 de juliol del 2010

Orxata per a espanyols i altres confusions

Nacions interruptes

Això de clavar-li mà l'ordinador és una cosa que convé després d'haver-se preparat mentalment per a obtindre resultats no desitjats i difícils de resoldre. Ahir vam estar amb el Wordpress, activant l'Apache, el Mysql i no sé quines coses més. Ja ho tenim i hem preparat els elements per a intentar millorar el disseny i les possibilitats dels blocs. En resum, que vam aconseguir activar-ho gràcies als comentaris en blocs diferents (fent cerques en Google) i fent assajos. En tot cas, Synaptic t'oferix la possibilitat d'instaŀlar-ho, però és més un maldecap que una gràcia: el Wordpress no funciona. Al final, faig cas, i el pose en var/www/, que és el que cal fer, segons algunes versions. Funciona.

Hui el que no funcionava, primer, era la connexió a través de Bluetooth dels auriculars. Fan un toc d'avís quan són detectats per l'Asus, però res més. La solució esta volta sí que està en Synaptic: Bluetooth (a més de Bluez). Ja funcionen, almenys després de reiniciar l'ordinador. Si apague els auriculars, no es tornen a connectar. Ho resolc amb la miniaplicació Blueman 1.21.

En canvi, ara el que no funciona, i no sé per què, és l'Open Office. Com que ahir vaig posar en marxa l'Apache, no sé si això hi té cap relació. El cas és que l'he desinstaŀlat i tornat a instaŀlar, però res. Per tant, em toca instaŀlar l'Abiword, que no té tantes opcions, però val per a una emergència. I com que no té autotext, ara he de deixar al començament del document d'esborrany que faig servir els codis d'html.

No vullc pensar-ho, ara que volia provar el Drupal o algun gestor de continguts semblant. Potser ho hauria de provar quan em jubile.

Finalment, mos han regalat hui una orxata per «ser espanyols»..., tot i que hem dit que no ho érem. Com que hem dit que érem valencians, la resta ja ha anat rodada. Es tracta d'una parada nova del mercat central de València, tota retolada en castellà (són d'Alboraia amb i grega) i supose que era el propietari qui anava buscant «espanyols» per a regalar-los una orxata. Mos ha parlat només en castellà i no sé quina consideració mos ha fet sobre la possibilitat que fórem catalans i que per hauríem dit que no érem espanyols... «Tie qu'abé gente pa to».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada