divendres, 18 de juny del 2010

D'ací a quaranta anys

Cares de la mentira

De matí, mentres lligc una miqueta el diari, trobe que em vénen moltes idees al cap. Però unes hores després, em costa molt retrobar-les, ja que la sopa informativa que les produïa s'ha convertit en un fum, una boira etílica, espirituosa.

Ara mateix, en primer lloc, em ve el cap la nova sentència sobre el bloody sunday irlandés, vora quaranta anys després, que resulta que ha obligat a admetre les barbaritats i mentires de l'exèrcit i els governs anglesos. Doncs, vullgues que no, al País Valencià, això fa pensar, fins i tot reconforta, segons com.

Dos pàgines enfrontades del diari més avant, en la pàgina parell la proposta de prohibir burqa*, niqab, hijab i xador en llocs públics, i en la pàgina d'enfront, senar, que el Partit Popular nega la necessitat d'una regulació legal de la laïcitat per a l'administració pública. No sé per què, però em sorprenc encara en vore això, tocar campanes i anar a la processó, que es suposa que no havíem de poder.

D'ací a quaranta anys, algunes veritats més, espere.




* (28.06.2010) Corregixc més avant burka per burqa, que és la forma que correspon per al nom d'eixe vel àrab, segons les normes de transcripció de l'iec. Cal dir que el Termcat ho ha adaptat (encara no és definitiu) burca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada