dimarts, 20 d’abril del 2010

Convalidacions fàctiques

La resistència de les paraules

Abans de fer una petita reflexió sociolingüística en la gola del llop que són algunes llistes, com ara Migjorn —sobretot quan no està tan ben caigut com voldries—, envie una queixa per la retolació dels cartells que hi ha en les platges de Cullera. Espere que la meua coŀlaboració fàctica convalide la meua ortodòxia liberal, socialista i llibertina, que són etiquetes merament orientatives, és clar.


He pogut observar que la retolació de les informacions i serveis públics oferits per l'Ajuntament de Cullera en les seues meravelloses platges d'arena (cartells d'avís, normes per al bany i sobre l'ús d'eixos espais públics), està redactada només en una llengua oficial, la castellana, fet que contravé la legislació lingüística vigent (Carta europea de les llengües, Llei 4/1983, i atempta, per tant, contra els drets lingüístics dels ciutadans valencians.

Espere que prengau les mesures adients per a fer que eixe ajuntament resolga esta mancança i adopte les mesures disciplinàries corresponents per a corregir i renyar els càrrecs i funcionaris públics que discriminen lingüísticament els ciutadans valencians.


Podeu llegir una valoració curiosa sobre les platges, més encara perquè a mi m'agraden més les platges de pedra (com ara les de Xàbia). Bé, tenint en compte l'àmbit de rigor jurídic en què es mou el síndic de greues —poc menys que el del jutge Varela espanyol que pretén que són prevaricadors els que li discutixen els dogmes—, eixe detallet és un entreteniment retòric contra la monotonia com qualsevol altre.

La qüestió de Migjorn no té solució i no la puc contar ací. Apunteu-vos a la llista i ja vos ho trobareu.

2 comentaris:

  1. Platges de còdols que no de pedra per molt que a Elx diguem de "colets", diminutiu que fem per no confondre amb cols i naps per la nostra pèrdua extrema de /d/ intervocàliques.
    Guardamar és un sistema dunar de 15km. de llarg sense cap ni un colet, perdó codolet... Hi ha gusts per a tots però no puc deixar mai de fer promoció turística.
    Faig un seguiment gairebé diari del teu Blog i m'hauria agradat saber el que volies dir realment pel que fa a MIGJORN. Cadascú descobrirà el que vulga descobrir-hi perquè, al capdavall, hi ha persones diverses i pensaments diversos: inclosos el teu i el meu.
    He demanat, això sí, una signatura electrònica per poder presentar queixes ràpides a síndic i batles per Internet sense haver d'anar a correus i certificar la carta. Com que no sé fer-ho espere resposta. Espere que ho solucionen prompte.
    Amb afecte,
    Joan-Carles

    ResponElimina
  2. Sí, Joan-Carles, de tot n'hi ha a Xàbia, de cudols (jo en dic de pedres) i de pedra (em referixc a la roca volcànica).

    Quant al que dia de Migjorn, no és mé que el que hi hages pogut llegir enviat per mi. A banda, hi ha coses que són valoracions personals que, en general, no tindria massa trellat fer-les públiques, sobretot perquè no aconseguiria res de positiu.

    Finalment, per a escriure-li al síndic no cal la signatura electrònica. Només cal anar al seu web i omplir el formulari de queixa. Això és el que faig jo periòdicament.

    Fins a l'altra.

    ResponElimina