divendres, 5 de febrer del 2010

Una finestra de paper

Emmarca el món

Hi ha una doble pàgina del diari El País (21.01.2010) que em va semblar que emmarcava algun dels paisatges del meu petit món:

En primer lloc:


La sindicatura rebutja el patrocini públic d'activitats privades


Tècnics al servei de la Generalitat alerten sobre els perills de la subvenció




Cal felicitar els funcionaris públics que exposen sense embuts i públicament el seu parer tècnic a la societat. No és molt habitual, però és el camí que hauríem de seguir i cal felicitar Robert Cortell per eixa actitud.

En la columna del costat de la mateixa pàgina de diari:


Apple negocia l'obertura de botiga pròpia en València




Es veu que alguna cosa ha de rascar-hi Rita Barberá Nolla. No crec que per a obrir una carnisseria o un forn la senyora alcaldessa mire tant de facilitar eixa estranya vesió de lliure empresa, lliure mercat, no-intervenció que es dirimix amb la intervenció dels despatxos de l'administració política.

Per la banda de darrere d'eixa pàgina:


Els docents porten el fred en les aules a salut laboral


La Plataforma d'Ensenyament convoca una protesta en Elx




Els diners i la ideologia que podrien tancar l'acord per a la botiga d'Apple no arriben a la calefacció dels centres d'ensenyament. Per a tractar que els facen més cas, els membres de la plataforma van comparéixer en la roda de premsa amb barrets xinesos.

I la notícia de baix reblava el clau de la gestió dels diners públics:


L'estira-i-arronsa d'Educació amb el català costa 60.000 euros


Neus Caballer - València



El Tribunal Suprem acaba de pronunciar-se contra el recurs de cassació interposat per la Generalitat valenciana contra una sentència del Tribunal Superior de Justícia del 27 de desembre de 2005 que condemnava la Conselleria d'Educació per no reconéixer la titulació de filologia catalana en la convocatòria de les oposicions per a accedir al cos docent de 2004.

[...]

La «insubmissió» del conseller Alejandro Font de Mora i del president Francisco Camps des de 2003 a l'hora d'aplicar la bateria de sentències sobre el mateix tema del Suprem en contra seua ha costat als cabals públics uns 60.000 euros, segons estimacions dels serveis jurídics de cc oo, que estan pendents encara d'una altra sentència.


Certament, és una manera d'invertir en la justícia i en l'educació que practica el conseller. Invertir l'ordre del que haurien de ser les coses, al cap i a la fi, complint amb el retrat invertit que li va dedicar el mateix sector educatiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada