divendres, 13 de novembre del 2009

Com la mort de cent anys

Xarxa

Fa vora quatre hores que l'ordinador, un Pentium IV —crec—, està pegant-li voltes a l'actualització del Windows. Eixa «agilitat» enlluernadora és que la que fa que entre normalment en l'Ubuntu, que amb el mateix maquinari li pega quaranta bacs al sistema operatiu de Microsoft.

Hui, però, aprofitant que havia d'eixir, l'he deixat actualitzant-se en la sessió de Windows. Quin patiment. I, bé, per no haver-lo de repetir, agafe el miniordinador Asus i entre en l'Ubuntu per a escriure estes ratlles amb el Writer de l'Open Office. En l'Asus també tinc dos particions, una per al Windows xp amb què me'l van vendre, i una altra per a la versió d'Ubuntu per als minis (que no recorde ara com es diu).

Pel que fa a altres coses, després del matí amb uns madrilenys que dien que no entenien el valencià, però que no tenien cap problema si volíem traduir el la interfície del programa que mos mostraven, m'arriba una carta del síndic de greuges que diu que la conselleria d'economia ha penjat finalment els pressuposts en valencià. Com si no m'ho creguera. Ho hauré de mirar. Al cap i a la fi, no sé per què m'hi hauria de creure, ni per què s'ho creu el síndic sense comprovar-ho: fa més de vint any que ho havien de fer, i ara es conforma que li prometen que ho faran. Això són les lleis a voltes, simples promeses incomplides, oblidades... Com la mort de cent anys, que diu ma mare.

3 comentaris:

  1. Hosti, ma mare també ho diu... Quin flaix m'ha vingut! I tu eres l'únic que ho ha emprat a internet. :D

    ResponElimina
  2. Et queixes tan sovint del sistema operatiu, que gairebé t'aconsellaria que et passessis definitivament al Windows oficial, encara que sigui per allò del mal de molts. Jo, des de la legalitat, no em puc queixar...

    ResponElimina
  3. Bé, Vicent, n'havíem parlat en Migjorn i ja vaig vore que no es documentava en Internet. Llavors vaig escriure l'apunt i, casualment, vaig vore que em venia bé. Em penge, doncs, eixa medalla de pioner en la xarxa.

    D'altra banda, Allau, em queixe precisament del Windows oficial i de l'oficiós, que sempre m'estan donant mal any. Llàstima que no me'n puga desfer definitivament, perquè sempre hi ha alguna cosa que «no, en Linux encara no ho tenim».

    ResponElimina