dissabte, 17 d’octubre del 2009

Paranys i paixarells

¿Calma?

El Tribunal Superior de Delhi va anul·lar el passat 2 de juny una llei colonial britànica del segle xix que prohibia les relacions sexuals consensuades entre persones del mateix sexe perquè les considerava «contràries a l'ordre natural». Eixa llei s'utilitzava per a reprimir la tasca de les organitzacions que treballen en la prevenció del vih/sida a l'Índia. El tribunal la ha anul·lat perquè la considera discriminatòria i «contrària a la moral constitucional».
Amnistia Internacional, núm. 98, pàg. 13.




Elimine de la taula una citació que em recorda una idea bàsica que és que no s'ha d'oblidar mai que la bona voluntat no ho és tot («El tsj arxiva la denúncia per prevaricació contra Font de Mora», El País, 01.10.2009):


Però el ple de la sala civil i penal, després de rebre la causa del Jutjat d'Instrucció número 17, ha considerat que no hi ha motius per a entendre-hi ni la prevaricació ni el desacatament. En essència, perquè les convocatòries estan emparades per una norma en vigor, perquè sobre eixa norma no s'ha sol·licitat cap modificació i perquè els tribunals de les convocatòries no s'han dirigit tampoc al conseller observant-hi cap irregularitat. Per tant, s'arxiva la causa.


És a dir, que abans de fer un ou caigut, cal preparar la paella. Però a voltes sembla que la bona voluntat, el voluntarisme, la bona intenció, els desitjos faran el miracle i l'ou eixirà fregit de la closca. No és el cas («El cas Gürtel protagonitza el 9 d'Octubre», El País, 10.10.2009):


Però el gran moment de tensió es va viure en la plaça de l'Ajuntament, quan un centenar d'afiliats i simpatitzants del Bloc va veure impedit per ultradretans el seu intent de participar en la processó. Els ultres els van amenaçar i els van llançar ous fins a traure'ls de la marxa. La policia, va contar Enric Morera, líder de la formació i diputat en les Corts, els va aconsellar que s'incorporaren al recorregut més endavant. Els nacionalistes es van dirigir al Parterre i els ultres els van seguir fins a allà. «En van arribar uns cinquanta corrent, amb indumentària feixista, a agredir-nos. La veritat és que he sentit por. I hem hagut de replegar-nos. Avui s'ha vulnerat el dret d'un centenar de persones a manifestar-se amb la senyera». Morera va agrair la faena de la policia però va preguntar al delegat del Govern, Ricardo Peralta, quantes detencions s'havien produït. «Em tem que cap», va afegir. Els ultres van cobrir el recorregut de la processó cívica, a uns centenars de metres de les autoritats.


Per cert, Morera i Català i Pañella Alcácer (que no Panyella Alcàsser, per ara) van votar (en les Corts) a favor de la caça amb parany (en les Corts). Trieu el lloc més adient per al circumstancial, perquè si els dos senyors del Bloc practicaren eixa «art» en l'hemicicle, sí que caurien bons paixarells...¡I que no s'hi enviscaren ells mateixos! Després d'això, que hi amollen un bou embolat i, llavors, el parlament sí que ofrenaria alguna cosa més que glòries més o menys ràncies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada