divendres, 31 de juliol del 2009

Reguinys que humixen

Un toc de rovell


[França] En un clima on poden perpetrar-se sense traves abusos policials, el panorama d'impunitat de fet és inacceptable. La tendència —creixent— és acusar de delictes com insultar o agredir els agents («ultratge» i «rebel·lió») a persones que han segut víctimes o testimonis dels maltractaments.

Amnistia Internacional, núm. 97, pàg. 35



He fet uns quants viatges amunt i avall, aixina que he parat poc davant de l'ordinador. Al llarg del dia he tingut ocasió d'apuntar humir, verb pronominal, en una frase semblant a esta: «Les parets es tornen a humir.»; i reguiny amb el significat 'recel', que en el valencià riberenc no volen dir 'tedi' ni 'malfiança', que és el que diuen els diccionaris, sinó 'desig', 'interés per satisfer un desig'.

I al final del dia he vist la resposta de la secretària general del síndic de greuges al meu avís que la versió en valencià de la interfície de queixa no funcionava:


Li comuniquem que el problema del web en valencià consistia en una qüestió tècnica del nou servidor i que ja ha estat solucionat. Per tant, la pàgina en valencià ja funciona correctament.

Tanmateix, volem agrair-li especialment que ens ho haja comunicat, ja que només podem assabentar-nos que no funciona la pàgina per a enviar queixes quan algun ciutadà ens ho diu.

Li demanem disculpes per este problema involuntari i el saludem atentament,


El cas és que ahir vaig enviar una altra queixa a causa de diverses pàgines de la Generalitat valenciana (conselleria de Justícia) que no estaven en valencià. Ho vaig haver de fer des de la interfície castellana i, després, els vaig avisar. Ho han resolt ràpidament i sense reguinys.

2 comentaris:

  1. Anònim13:43

    corregiu : partets per Parets

    ResponElimina
  2. No sé per què el Blogger no m'ha avisat de la teua esmena.

    Moltíssimes gràcies.

    ResponElimina